» » »
Maak hier uw keuze

Telefoonroute bij aanvang bevalling

Print paginaOm bij de bevalling goed te kunnen assisteren verzoeken wij u bij aanvang van de bevalling ons tijdig in te lichten. Onze telefoonroute staat hierna te lezen. Daarin staat precies vermeld hoe u ons kunt bereiken.

 

Telefoonroute bij aanvang bevalling

071-5424075


  • Wilt u ons bellen zodra u bemerkt dat de bevalling aanvangt? Dit geeft ons wat extra tijd om zaken te regelen. Wij noemen dit het eerste meldingstelefoontje. De meldtijd voor dit telefoontje bij voorkeur tussen 08.00 en 22.00 uur
  • Voor dringende zaken die niet kunnen wachten zijn wij 24/7 bereikbaar.
  • Indien de bevalling ’s nachts aanvangt (tussen 22.00 en 07.00 uur) en het er naar uit ziet dat u de kraamverzorgende voorlopig niet voor 08.00 de volgende ochtend nodig heeft, is het vroeg genoeg om het eerste meldingstelefoontje om 08.00 uur aan ons te plegen.
  • U belt ons op advies van de verloskundige / huisarts voor de tweede maal zodra de bevalling echt aanvangt om de kraamverzorgende te laten komen (dit natuurlijk ongeacht welk tijdstip). Wij gaan uit van een maximale tijd van 1 uur die we nodig hebben, voor de verzorgende, om op tijd bij u te kunnen zijn. (onder normale omstandigheden)
  • Mocht u (onverwacht) naar het ziekenhuis gaan, wilt u ons daar dan van op de hoogte brengen? U kunt ons daar voor bellen van 08.00u tot 22.00u.
  • Wilt u deze ontslagtijden ook zo spoedig mogelijk aan ons melden? De ontslagtijden uit het ziekenhuis liggen vaak tussen 09.30u en 16.00u.
  • Wanneer u woont in een wijk waar een parkeerverbod van kracht is of alleen parkeren voor vergunninghouders  zou u dan bij uw gemeentehuis/stadhuis kunnen informeren of het mogelijk is om een tijdelijke pas te kunnen krijgen voor de kraamverzorgende zodat zij op tijd bij uw bevalling aanwezig kan zijn.
  • Indien u woont in een gebied waar men alleen betaald kan parkeren wilt u dan zorgen voor kraskaarten (bij uw gemeente te verkrijgen) of  zorgen voor een alternatieve parkeerplek?
  • Wij maken u erop attent dat het bed op de juiste werkhoogte moet staan. Dat wil zeggen minimaal 70– 75 cm ! (Dit is wettelijk verplicht)


Aanvullende informatie
Bij de intake, die uiterlijk in de 36e week van uw zwangerschap bij u thuis of telefonisch  zal plaatsvinden, ontvangt u een zorgdossier. Een van onze medewerkers maakt hiervoor binnenkort een afspraak met u.

Onze organisatie kan u ondersteunen met  de keuze die u maakt voor de babyvoeding.

Wij werken volgens de richtlijnen van de wereld gezondheidsorganisatie en Unicef. Deze beide organisaties hebben codes opgesteld om een veilige en geschikte voeding voor baby’s te garanderen, wereldwijd. De W.H.O en Unicef stimuleren de keuze voor borstvoeding bij de kraamvrouw.

Onze jarenlange ervaring leert dat de keuze voor flesvoeding in sommige gevallen te maken heeft met (slechte) ervaringen uit het verleden of onwetendheid over borstvoeding.

Diverse verzekeraars verwachten ook van de kraamzorgorganisatie dat zij het geven van borstvoeding kunnen ondersteunen en promoten.

Wij willen u graag voor uw bevalling zoveel mogelijk informeren en ondersteunen bij de voedingskeuze die u maakt. Het is een belangrijke keuze omdat de keuze onomkeerbaar is zodra u voor kunstvoeding heeft gekozen. 

U kunt ook gebruik maken van de kennis van bijvoorbeeld de lactatiekundige en vrijwilligers organisaties die landelijk opereren, ook in uw regio.